DEÜİİBF MEZUNLARI DERNEĞİ & EGE BEŞİKTAŞ KONGRE ÜYELERİ DERNEĞİ İşbirliği ile JAPONYA KÜLTÜR GEZİSİ 20-31 Ağustos 2015

 

19 Ağustos 2015 Çarşamba: İSTANBUL - SEUL - TOKYO
Akşam saat 18:00 ‘da İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar “ KORE Havayolları “ kontuarı önünde buluşuyoruz. Gerekli evrakların dağıtımından sonra pasaport, gümrük ve check –in işlemlerimizi yaptırıyoruz. KE0956 sayılı21.20’de SEUL’e hareket ediyoruz. Geceleme uçakta.

1. GÜN ( 20 Ağustos 2015 Perşembe): SEUL - TOKYO
Yerel saat ile 13.30’da SEUL’un INCHEON Havalimanı’na varıyoruz. Kore Havayollarının KE0001 sayılı uçusu ile 17.40 ‘da TOKYO’ ya hareket ediyoruz ve saat 20.00’de Tokyo’nun Narita Havalimanına verıyoruz. Gümrük ve pasaport işlemlerimizden sonra bizi bekleyen özel otobüsümüz ile konaklayacağımız Tokyo Grand Park Hotel ‘e (www.grandpark-px.jp/tokyo ) gitmek üzere hareket ediyoruz. Sonradan doldurulan Odaiba bölgesinden başlıyoruz.Rainbow Köprüsü’nü otobüsümüzle panoramik olarak geçip yerel bir restoranda alacağımız akşam yemeğinden sonra konaklayacağımız otelimize geçiyoruz.

2. GÜN ( 21 Ağustos 2015 Cuma ): TOKYO
Sabah kahvaltıdan sonra Japonya’daki Şintoizm dininn ilk tapınağı, Japonlar için en önemli Şinto Tapınağı olan MEJİ ŞİNTO Tapınağını geziyoruz. Daha sonra OTOTESANDOU Caddesi, özellikle Japon gençlernin birbirinden farklı kıyafetlerde göreceğimiz HARAJUKU bölgesini, İmparatorluk Sarayı, elektronik merkezi AKİHABARA Bölgesi,Tokyo’nun gece ve gündüz en kalabalık bölgesi ve alışveriş merkezleri, restoranlar ile barların bulunduğu GİNZA Bölgesi’ni, otobüsümüzle panoramik olarak geçerek ASAKUSA Tapınağı’nı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği serbest zamanından sonra Edo Tokyo Müzesi ve Sumo Müzesini görüp, Japon Bahçesi’ ne gidiyoruz. Buradan 45 katlı Metropol Gözlem Evi ‘ ne giderek şehri tüm ana hatlarıyla izleyeceğiz. Yerel bir restoranda alacağımız akşam yemeğinden sonra konaklayacağımız otelimize gidiyoruz.

3. GÜN (22 Ağustos 2015 Cumartesi): TOKYO - KAWAGOE - KAMAKURA - TOKYO
Kahvaltıdan sonra Tokyo’nun Kuzey Doğusu’ nda yaklaşık yarım saatlik mesafede yer alan KAWAGOE ‘ ye gidiyoruz. Tokyo’ya mal tedariki amacıyla kurulmuş EDO Dönemi’ni anmsatan yapılarıyla kurulu kenti ziyaret edeceğiz. Burada Kitain Tapınağı,Eski EDO Kalesi olmak üzere geçmiş yüzyıllardaki Tokyo’yu yaşayacağız.
Öğle yemeği ve alışveriş serbest zamanından sonra bu kez de Tokyo ‘nun Güney Batısı’ n da yer alan tapınakları, türbeleri ve diğer tarihi anıtları ile ünlü KAMAKURA kentine gideceğiz. Yerel bir restoranda alacağımız akşam yemeğinden sonra otelimize dönüyoruz.

4.GÜN (23 Ağustos 2015 Pazar): TOKYO - NİKKO - TOKYO
Erken alacağımız kahvaltıdan sonra otobüsümüzle Tokyo’nun 140 km Kuzey Doğu’sunda ve Dünya mirası listesinde de yer alan güzel zaman geçireceğimiz Nikko Milli Parkı içinde yer alan tapınak ve türbeleri ile Toshogu şehrine gidiyoruz. Öğle yemeği serbest zamanı sonrasında Chuzenji Gölü’nü besleyen KEOGON Şelalesine gidiyoruz. Çevreyi gezmek, fotoğraf çektirmek için verilecek serbest zaman ve yerel bir restoranda alacağımız akşam yemeği sonrası otelimize dönüyoruz.

5. GÜN (24 Ağustos 2015 Pazartesi): TOKYO - FUJİ DAĞI - TAKAYAMA
Kahvaltıdan sonra Japonya’nın en yüksek tepesi olan FUJİ Dağı ‘na hareket ediyoruz. Tepeye çok yakına kadar(5.İstasyon)a çıkıp Fuji Dağı’nın eşsiz manzarasını görüyoruz. Daha sonra Kawaguchi-go’ya giderek Fuji Dağı’nın göle yansımasını izleme fırsatı buluyoruz.Sonra Takayama’ daki Green Hotel’e (www.takayama-gh.com ) vararak odalarımıza yerleşiyoruz. Geleneksel Japon çizgilerini yansıtan otelimizde Onsen ( Japon Tarzı Kaplıca) mevcut olduğu için arzu eden misafirlerimiz kaplıcaya girebilirler. Bunun için mayolarınızı unutmayınız. Yerel bir restoranda akşam yemeğimizi aldıktan sonra geceleme otelimizde.

6. GÜN (25 Ağustos 2015 Salı ): TAKAYAMA - SHİRAKAWAGO - KANAZAWA
Kahvaltıdan sonra Kamakura dönemine ait eski devlet görevlilerinin yaşadığı mahalle ile Geleneksel Japon Pirinç Rakısı ( Sake ) fabrikasını geziyoruz. Daha sonra UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Shirakawago’ya hareket ediyoruz. Burada eski tipik Japon Evleri’ni ( Gassho Stili) göreceğiz. Bunlardan biri olan WADAKE ‘ i ziyaret edeceğiz. Burada öğle yemeği için verilecek serbest zamandan sonra Kanazawa ‘ya hareket ediyoruz. Panoromik Kanazawa şehir turundan sonra Altın İşlemeciliği müzesine gidiyoruz. Daha sonra Kanazawa Evleri’nin bulunduğu Higashi Chaya bölgesini gezdikten sonra Hotel My Stays Kanazawa ( www.mystays.com/location/kanazawa ) geçerek odalarımıza yerleşiyoruz. Ardından Otelimizden yürüme mesafesinde bulunan yerel bir restoranda akşam yemeğimizi alıp Geceleme otelimizde.

7. GÜN (26 Ağustos 2015 Çarşamba): KANAZAWA - KYOTO
Kahvaltıdan sonra Japonya’nın en büyük üç bahçesinden biri olan Kenroku-En Bahçesi’ni geziyoruz. Ardından 2.Dünya Savaşı’nda ABD’nin bombalamadığı tek şehir ve yaklaşık 1000 yıl İmparatorluğa başkentlik yapmış Japonya’nın en güzel ve tarihi şehri eski başkent Kyoto ‘ ya varıyoruz. Kyoto ‘ da yapacağımız panoramik şehir turumuzda önce Şintoizm Dinine göre prinç Tanrısı İnari ‘ e adanmış Fushimi İnari Tapınağını gezip 1000 tane tanrıları simgeleyen heykelin içinde bulunduğu Sanjuusangendou ‘ yu ziyaret ediyoruz. daha sonra altından akan su kaynağının kutsal olduğuna inanilan ve çivi kullanılmadan inşa edilmiş UNESCO Dünya mirası Kiyomizu Tapınağı’nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra Kyoto’ daki Kyoto Palace Side Hotel ‘ e (www.palacsidehotel.co.jp) vararak odalarımıza yerleşiyoruz. Otelimizin yakınında yerel bir restoranda akşam yemeğimizi aldıktan sonra geceleme otelimizde. Arzu eden misafirlerimiz Otelimizden yürüme mesafesinde bulunan ünlü Kawaramaçi çarşısında serbest zaman geçirebilirler.

8. GÜN (27 Ağustos 2015 Perşembe): KYOTO
Kahvaltıdan sonra Edo dönemine ait en büyük iki kaleden biri olan ve Shougun Tokugava’nın yaptırdığı tarihi Nijo Kalesi ‘ni geziyoruz. Sonra zarif Japon Bahçesi ve muhteşem mimarisi ile ünlü Golden Pavallion Zen Tapınağı’nı (Kinkaku-Ji, Atın Tapınak ,Altın Mabet), Japonya’nın en güzel bahçesini barındıran Ryoan-Ji Tapınağı’ nı ve Zen Bahçesi ‘ ni geziyoruz. Daha sonra Togetsukyo Köprüsü’nü görerek Dört mevsim “ Sakura “ (Kiraz Çiçekleri) ve “ Momiji” yapraklarını farklı olarak görülebilmesiyle ünlü Arashiyama’ya doğru hareket ediyoruz. Burada Bambu ağaçları arasında yürüyüşümüzü yaptıktan sonra Kyoto’ya dönüyoruz.Geyşaların sıkça görüldüğü Gion Mahallesini geziyoruz.GION CORNER ‘ de geleneksel Japon gösterisini izleyeceğiz. Yerel bir restoranda alacağımız akşam yemeğinden sonra otelimize dönüyoruz Geceleme otelimizde.

9. GÜN (28 Ağustos 2015 Cuma): KYOTO - NARA - OSAKA - KYOTO
Kahvaltıdan sonra Japonya’nın ilk başkenti Nara’ya gideceğiz. Japonya’nın en büyük Buda Heykelinin bulunduğu Todai-ji Tapınağını ve geyiklerin serbestçe dolaştığı Nara parkını gördükten sonra Osaka ‘ya gidiyoruz. Önce Dünyaca ünlü OSAKA Akvaryumunu geziyoruz. Öğle yemeği serbest zamanından sonra tarihi zenginliği ile bilinen Osaka Kalesi, Milli Parkını geziyoruz. Şehir merkezinde kısa bir yürüyüş ve akşam yemeğimizden sonra Kyoto’ya dönüyoruz.

10. GÜN (29 Ağustos 2015 Cumartesi): HİROŞİMA - MİYAJİA - KYOTO
Çok erken alacağımız kahvaltı sonrası Dünya’nın en hızlı treni kabul edilen Shinkansen ( Kurşun Tren ) ile 6 Ağustos 1945 ‘te ABD ‘nin Anola Gay isimli K-29 tipi bombardıman uçağından Little Boy adını verdiği atom bombasını atıp 70 bin kişinin ölümüne neden olduğu Hiroşima ‘yı geziyoruz. Hiroşima Peace Memorial ( Barış Anıt) Park ‘a gidiyoruz. Park içinde gezerek sırasıyla Atom Bombası Dom’u, Barış Anıtı ve Müzesi, Çocuk Barış Anıtı ve Barış Çanını geziyoruz.Daha sonra feribot ile Miyajima Adası’na geçiyoruz. Öğle yemeği serbest zamanından sonra burada sırası ile İtsukushima tapınağı, Otorii kapısı, Hazine salonu vb. gezip Hiroşima’da bizi bekleyen otobüsümüz OSAKA ‘ ya gitmek üzere Shinkansen’e bırakıyor.Geceleme otelimizde.

   

11. GÜN (30 Ağustos 2015 Pazar): KYOTO - OSAKA - İSTANBUL
Erken alacağımız kahvaltıdan otelimzden ayrılarak OSAKA havalimanına geçiyoruz. Pasaport ve check-in işlemlerimizi yaptırdıktan sonra 09.30 de Kore Havayolları’nın KE0722 sayılı uçuşu ile 11.20 ‘ de SEUL‘ e geliyoruz. Kore Havayolları’nın KE0955 sayılı uçuşu ile 13.50 ‘ de hareket ediyoruz ve Türkiye saati ile 19.40 ‘de İstanbul’a iniyoruz.

Rehber : Emre BARLAH

Katılımcı sayısı : 20 Kişi ile sınırlıdır.

Son başvuru tarihi : 31 Mart 2015 (Uçak bileti erken rezervasyon için )

GEZİ ÜCRETİ :

İki kişilik odada kişi başı : 3.250 € / 3.960 $
Ocak + Şubat + Mart + Nisan + Mayıs : 650 €
Tek Kişi Oda Farkı : 250 € / 305 $

KORE Havayolları uçak bedellerini €uro olarak talep ettiğinden tercihimiz bu şekildedir.

Ücrete Dahil Olan Hizmetler :

*İstanbul /Seul / Tokyo gidiş ve Osaka /Seul /İstanbul dönüş uçak biletleri,

*Gezi sırasında kullanılacak otobüs ücreti,

*Shinkansen ücreti(Kyoto-Hiroşima/Hiroşima-Kyoto hızlı tren ücreti )

*Tüm ulaşımlar(Uçak,Otobüs,tren,feribot,tekneler)

*Sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri,

*Tüm rehberlik hizmetleri, ve bahşişler,

*Programdaki geziler ve ören yerleri girişleri,

*Havaalanı vergisi ve Hizmet Bedeli,

* Zorunlu seyahat sigortası ( Mesleki sorumluluk sigortası ),

*JAPONYA Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep etmemektedir. Bu geziye katılmak için 6 ay geçerlilik süresi ve yeni (çipli ) pasaport gerekmektedir.

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler :

* Programda belirtilmeyen geziler,
* Öğle Yemekleri
* Tüm içecekler,
* Şahsi Harcamalar,
* Yurtdışı çıkış fonu ( 15 TL Bankalara ödeme yapılması tavsiye edilir.)

REZERVASYON İÇİN:
Y. Erkan Özdemir: 0(532) 372 00 90
Süleyman Yılmaz: 0(535) 711 81 77 (EGE BJK Derneği)


Gezimiz TURSAB A-6359 No'lu SPIRITUAL JOURNEY TRAVEL garantisi altındadır.